6 Ağustos 2016 Cumartesi

Ağız çalkalama sıvısı: gargaramel

2 su bardağı içme suyu (400 ml)
Kapaklı bir cam şişe
2 çay kaşığı deniz tuzu veya kaya tuzu
15 damla nane yağı (ferahlatır)
15 damla limon yağı (beyazlatır)
1 çay kaşığı kalsiyum karbonat (dişlere mineral desteği sağlar.)
1 çay kaşığı stevya tozu (bitkisel tatlandırıcı) 


Hazırlanışı: Şişe içme suyuyla doldurulur. Bütün malzemeler eklenip çalkalanır. Diğer gargaralarda olduğu gibi, yarım dakika kadar çalkalama yapılır, yutulmaz.


Notlar: Stevya tozu sipariş edip, tatlandırma ihtiyacı duymadım. Kalsiyum karbonatsız da yapılabilir. 2-3 haftada bir yenilemekte fayda var. Yapımı çok kolay zaten.

Farklı Öneriler:

  • Tuzlu su ağızdaki ve boğazdaki kötü bakterileri elimine eder. Kaya tuzunu su ile karıştırarak gargara yapabilirsiniz.
  • Karanfilli ağız çalkalama suyu hazırlayabilirsiniz. Bunun için 5-6 tane karanfil biraz su içinde kaynatılıp soğutulur. İçine biraz çubuk tarçın ilavesi yapılır.
  • Başta kefir ve yoğurt olmak üzere probiyotik ürünlerden yararlanılır. Probiyotik ürünler, sindirim sistemindeki toksinlerin artmasını sağlayan kötü bakterileri yok etmeye yarar.
  • Yeşilliklere yer verin. Vücuttaki toksinleri atmaya yarar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder