Kapaklı bir cam şişe
2 çay kaşığı deniz tuzu veya kaya tuzu
15 damla nane yağı (ferahlatır)
15 damla limon yağı (beyazlatır)
1 çay kaşığı kalsiyum karbonat (dişlere mineral desteği sağlar.)
1 çay kaşığı stevya tozu (bitkisel tatlandırıcı)
Hazırlanışı: Şişe içme suyuyla doldurulur. Bütün malzemeler eklenip çalkalanır. Diğer gargaralarda olduğu gibi, yarım dakika kadar çalkalama yapılır, yutulmaz.
Notlar: Stevya tozu sipariş edip, tatlandırma ihtiyacı duymadım. Kalsiyum karbonatsız da yapılabilir. 2-3 haftada bir yenilemekte fayda var. Yapımı çok kolay zaten.
Farklı Öneriler:
- Tuzlu su ağızdaki ve boğazdaki kötü bakterileri elimine eder. Kaya tuzunu su ile karıştırarak gargara yapabilirsiniz.
- Karanfilli ağız çalkalama suyu hazırlayabilirsiniz. Bunun için 5-6 tane karanfil biraz su içinde kaynatılıp soğutulur. İçine biraz çubuk tarçın ilavesi yapılır.
- Başta kefir ve yoğurt olmak üzere probiyotik ürünlerden yararlanılır. Probiyotik ürünler, sindirim sistemindeki toksinlerin artmasını sağlayan kötü bakterileri yok etmeye yarar.
- Yeşilliklere yer verin. Vücuttaki toksinleri atmaya yarar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder